неділю, 27 жовтня 2013 р.

Візитівка письменниці Марії Пономаренко «Я родом з дитинства»


Житомирська письменниця Марія Антонівна Пономаренко є автором великої кількості книжок для дітей. Це і казки, і п’єси, і вірші, що не дають спокою письменниці , доки не зійдуть на чисті листи паперу , щоб згодом стати книжками.
      Пані Марія вдячна долі за те, що вихована на народних казках, в яких добро завжди перемагає зло. І залишилась у дитинстві, мабуть для того, щоб писати для дітей навчаючи їх  добру,любові до оточуючого світу.

Дарувало небо
 дівчинці Марії
З усякого цвіту
Кольорові мрії.
А тепер Марія
Бабусею стала
Викохані мрії
Словом пов’язала.
Народила казку
Сонячну і гречну
Загорнула в книжку,
Роздала малечі.

 Тетяна Момот (письменниця) сестра М.А.Пономаренко

                                   










      Тісно співпрацюючи з обласною бібліотекою для дітей Житомирської обласної ради, провела багато цікавих зустрічей для дітей молодшого та середнього шкільного віку та їх батьків, під час яких дарувала  свої нові книжки усім присутнім.
Сьогодні в бібліотеці діє своєрідний міні - музей, який ми назвали візитівкою письменниці Марії Пономаренко «Я родом з дитинства». Там усі бажаючи можуть прийняти участь в імпровізованій виставі «Жили собі дві жабки» разом з ляльками Квапетею і Квамитею, які ми одержали в подарунок від акторів Житомирського Академічного театру ляльок.

       Дітям настільки подобаються казки та п’єси письменниці, що вони пишуть їй цікаві листи  в  «творчій лабораторії слова»   відділу обслуговування учнів 5-9 класів та створюють незвичайні подарунки. Учням ЗОШ №12,6 класу настільки сподобалась  казка «Подарунок»,  що вони без  ножиць виривали з різнокольорових листків зображення  зайчиків  для того, щоб передати  їх Марії Антонівні. Ось, як це було.

Немає коментарів :

Дописати коментар