понеділок, 5 травня 2014 р.

Жива казка про "Трьох ведмедів".

Зустрітись із чудовою трійкою ведмедів можно не тільки у відомій казці О. Толстого "Три ведмедя", а й наживо, у незвичайному парку для ведмедів
Познайомитися з Бодею, Настею та Машею, спостерігати за їх спілкуванням, іграми, купанням можна в Центрі спасіння ведмедів «Надія»який заснований організацією  FOUR PAWS в Україні. Центр розташований в спеціально облаштованому парку в селі Березівка  Житомирского району.



Бурий ведмідь - найбільший сучасний хижий звір фауни України. В першій половині минулого століття ці тварини були дуже поширені на території України, особливо в лісових хащах Полісся. Тепер вони водяться лише в лісових районах гірських Карпат і поодиноко в північно-західних лісах  Полісся. Ведмеді добре пристосовуються до змін у лісі, навіть, до таких, як вирубування лісових масивів, якщо ці площі не перетворені в сільськогосподарські  угіддя. 
Кількість цих тварин в Україні майже не зростає, хоч вони і перебувають під охороною. Основна причина – в погіршенні екологічних умов, надмірному вирубуванні старих лісів і браконьєрстві. Небезпеки для людини ведмідь, якщо на нього не нападають і не поранять, не підходять дуже близько до медведиці з ведмежатами, не являє.
Ви не повірите, але ці великі, сильні хижаки з могутніми іклами й довгими гострими кігтями майже вегетаріанці, бо основу їх живлення становлять переважно соковиті корінці та зелені пагони рослин, ягоди, жолуді, горіхи, плоди диких фруктових дерев тощо. Тому відвідуючи їх у центрі можна пригостити горішками та яблуками, це буде чудовим подарунком для них. А для своєї родини та друзів створити чудовий відпочинок з горнятком чаю, кави та незабутніми враженнями!
















Детальніше дізнатись про життя цих могутніх тварин ви зможете з книжок нашої бібліотеки:

Немає коментарів :

Дописати коментар