четвер, 10 квітня 2014 р.

Подорож у Всесвіт з Миколою Зіновчуком


         У творчий четвер читачі мали змогу долучитись до участі у театралізованих квітневих виставах за мотивами повісті «Здрастуй, сузір’я Центавра!» та казки «Хлопчик і Тиранозавр" Миколи Зіновчука, Заслуженого журналіста України, Члена Національної спілки письменників України. Цьому сприяла святкова ювілейна зустріч на Пушкінській "У пошуку своєї зорі" з нагоди ювілею автора, який народився 1 квітня 1944 року в с. Тетерівці Житомирського району.




      Вона розпочалась театралізацією, під час якої бібліотекарі в ролях казкових героїв: бджілки Жу-Жу, Картати Потати, чарівної Жар-птиці разом із сміливими добровольцями-читачами за допомогою чарівного глобусу здійснили незабутню подорож до сузір’я Центавра та з багажом вражень  повернулись до планети Бібліотека.
     На них чекала Бібліознайка-бібліограф Антоніна Макаревич, яка познайомила присутніх із життям та творчістю Миколи Зіновчука за допомогою мультимедійної презентації "Даруйте іншим тепло душі і помічайте в небі журавлів". 
     Було приємно дізнатись, що Микола Зіновчук нагороджений срібною медаллю ВДНХ СРСР (1981) та срібною медаллю  «Нестор-літописець “ (2001), є автором книг: «Сонячні камені», «Одна в людини любов», «Доручення Чорних Барсів", «Хлопчик і Тиранозавр», «Знайди свою зорю», «Прометеєва гілка», «Велика дорога до світла», «Криниченька і Вербиченька», «Здрастуй, сузір’я Центавра!».
Привитати ювіляра прийшли поважні гості - відомі письменники та поети Житомиршини.  
       В подарунок від Миколи Зіновчука читачі  бібліотеки отримали нові книги.
 

Наше телебачення також привітало ювіляра і на згадку залишило  репортаж-інтерв'ю.

Немає коментарів :

Дописати коментар