четвер, 9 жовтня 2014 р.

Уявний світ юних гончариків.

Знання традицій збагачує людину, наближає її до пізнання історії рідного краю, до свого народу, робить її мудрішою, а душу - світлішою. Саме це ми бачимо у роботах учнів студії скульптури та ручного ліплення "Гончарик" ЦНТТУМ.

Творчість, працьовиті руки юних умільців створили фігурки з глини, які красою, естетичним смаком і техникою виконання справили незвичайне враження на читачів бібліотеки, присутніх на презентації виставки "У звичаях, традиціях народу ти душу України пізнавай".
Цього б не було без гарного вчителя, такого, як Давидовський Сергій Сергійович. 
Під час інтерв'ю з ним, ми дізнались про те, що першим його вчителем був заслужений скульптор України Фещенко Василь Іванович, який навчав не тільки майстерно працювати з таким матеріалом, як глина та гіпс, але й любові до рідної землі. І зараз Сергій Сергійович, намагаючись бути гідним свого вчителя, передає любов до України, до праці, до творчості своїм учням. Йому вже є, ким пишатись!
Його учні на заході отримали подяки за участь у міських та обласних конкурсах та виставках, які урочисто вручив директор ЦНТТУМ Васьківський Володимир Анатолійович.
Під час заходу глядачі мали можливість побачити, що майстер вміє працювати не тільки з глиною та гіпсом, але й фарбами та пензлем. На незвичайний майстер-клас митця надихали чарівні зхвуки скрипки у руках бібліотекаря.
Вперше широкому колу глядачів Сергій Давидовський представив енергетичні малюнки із серії "Уявний світ".
А свою роботу "Чарівна осінь", створенну під час заходу, Сергій Сергійович подарував бібліотеці, в мистецьку студію "Позитив".

Немає коментарів :

Дописати коментар