вівторок, 17 березня 2015 р.

Єднає нас Тарасове ім’я

У Шевченківські дні в нашій бібліотеці пройшло багато цікавих заходів: Марафон Шевченківських читань, презентації інсталяційних зон та книжкових виставок, присвячених життю та творчості Тараса Григоровича Шевченка. Але особливої уваги заслуговує літературно-мистецьке свято «Єднає нас Тарасове ім’я», під час якого в читальному залі відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів не тільки звучали безсмертні твори Шевченка, але й пісні за його віршами. 

Почалось все з дивовижної історичної подорожі «Шляхами Великого Кобзаря».

 За допомогою часового порталу «У просторі і часі» бібліотекарі разом із читачами перенеслись у рідне село поета - Моринці, на Київщину. Народна пісня, яка вважається матір’ю Шевченкової поезії, у виконанні Світлани Смірнової, дозволила зануритися у звичаї та культуру 19 сторіччя засобами електронної презентації «Зійшла Шевченкова зоря».

 Міні-вистава лялькового театру розкрила ще одну невідому сторінку біографії маленького Тарасика. 

Глибше відчути творчість Кобзаря, його думки та погляди, допомогла музично-поетична композиція «Тобі, наш Кобзарю, всім серцем співаймо», яку представили глядачам учасники вокального ансамблю «Юність» (керівник Діна Прокопчук)

 та Зразкового ансамблю народних інструментів «Веселі музики» (керівник Віктор Голуб). 

Закінчилось свято словами – зверненням до Великого Поета:
Твоя дума, твоя пісня
Не вмре, не загине.
От де, люди, наша слава!
Слава Україні!

Немає коментарів :

Дописати коментар