вівторок, 28 квітня 2015 р.

Приймаємо естафету "Пам'ятаємо. Перемагаємо."

В цьому році Україна зустрічає День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (День Перемоги) з новим символом – червоним маком, символом пам’яті жертв війни.
Ідея застосувати мак як символ Дня пам'яті належить Українському інституту національної пам'яті та Національній телекомпанії України.
Не всі знають, що дизайн українського червоного маку розробив харків’янин Сергій Мішакін. Графічне зображення – це своєрідна алюзія: з одного боку, воно уособлює квітку маку, з другого – кривавий слід від кулі. 
 27 квітня 2015 року бібліотекарі та читачі відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів долучились до акції «Пам’ять про майбутне», яка проводилась за ініціативи 25-го гарнізонного Будинку офіцерів та МГО «АРТ-Село» при підтримці нотаріуса Віктора Доброльожі та МГО 
«Екологічний світ». 

В рамках заходу бібліотекарі та читачі прийняли участь у створенні символічної «Стіни пам’яті» для музею Бойової слави Житомирського гарнізону, що розміщений в Будинку офіцерів. Підлітки мали змогу поспілкуватись з учасником бойових дій у зоні АТО, майором 95-ої аеромобільної бригади Сергійом Шевчуком. 

Під час майстер-класів виготовлялись молитовні обереги для воїнів АТО у вигляді маків – знаку жалоби та пам’яті про загиблих, символу поваги до тих, хто переміг нацизм. 

Перейнявши естафету"Пам'ятаємо. Перемагаємо" в рамках акції «Пам’ять про майбутнє», бібліотекарі відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів запрошують на поетично-мистецький пантеон пам’яті «Вічні вартові України», який відбудеться в Житомирській обласній бібліотеці для дітей 5 травня, початок о 14 годині. 

Немає коментарів :

Дописати коментар