понеділок, 18 травня 2015 р.

Вітаємо лауреата премії "Дідусева казка" Світлану Штатську!

Незважаючи на те, що традиційно літературна премія "Дідусева казка" вручається восени, в 2015 році вона знайшла свою нову володарку вже в травні. 

Творча зустріч з нагоди вручення премії зібрала у читальному залі відділу обслуговування учнів 5 - 9 класів багато шанувальників творчості відомої житомирської поетеси, громадського діяча, директора департаменту сім'ї, молоді та спорту Житомирської ОДА Світлани Гресь 
(літературний псевдоним Світлана Штатська).
Ближче познайомитись з біографією та творчістю Світлани Миколаївни присутнім на святі допомогла презентація з літературно-музичною вітальною композицією "Поетеса з сонячним іменем". 
Кажуть, гарні вірші можуть стати не тільки піснею, але й справжньою театралізованою виставою. Так трапляється і  з поезією Світлани Штатської. В цьому переконалися гості свята: на вірш "Чорний цуцик", покладений на музику, бібліотекарі підготували справжній кліп з використанням малюнків житомирських школярів. 
  Маленькі читачі мали можливість стати справжніми акторами під час театралізації вірша "Мурко",
спробували себе у ролі співаків, підтримав виступ автора музики, виконавиці, лауреата премії ім. Лесі Українки Лариси Бойко, яка привітала поетесу своєю піснею на вірш Світлани Миколаївни "Рідне місто моє". 
 Ще один музичний подарунок для лауреата премії на вірш "Колискова" (збірка "Ква-сонет") пролунав від бібліотекаря, автора-виконавиці Світлани Смірнової.
Диплом Світлані Штатській (Гресь)  вручила Марія Пономаренко, житомирська дитяча письменниця, перший лауреат премії "Дідусева казка" (2009 р.) 
та вірний друг нашої бібліотеки.
Привітали Світлану Миколаївну відомі культурні діячі Житомирщини, письменники та поети: Михайло Пасічник
керівник спілки народних майстрів «Мистецьке Полісся»
 Анна Івченко.
Ми теж вітаємо Світлану Миколаївну з досягненням на літературному терені та бажаємо творчого натхнення та успіхів!

Немає коментарів :

Дописати коментар