середу, 12 квітня 2017 р.

Подарунки до світлого свята Воскресіння Христового

Вже стало доброю традицією проводити у бібліотеці до свята Великодня  багато цікавих заходів. 
Діти та дорослі, з радістю стали учасниками фольклорного фестивалю «Великодні візерунки», який проводився за ініціативи Анни Івченко, керівника обласної мистецько-культурної спілки 

«Мистецьке Полісся».
Під час фестивалю читачі мали змогу здійснити цікавий екскурс в історію з мистецтва виготовлення писанки  та прийняти участь у майстер-класах із створення автентичної писанки, оберегів, декорування писанки, аплікацій, прикрас-біжутерії, витинанок, а також великодніх іграшок
 та ляльок-мотанок. 





В рамках благодійного проекту 
«Моя родина – Україна, яка шанує звичаї й свята» 
відбулася мистецько-благодійна акція «Великодній кошик».
Майстрині декоративно-ужиткового мистецтва під час майстер-класів з писанкарства, бісероплетіння, виготовлення вітальних листівок, оберегів та сувенірів у різних техніках разом із дітьми та дорослими створювали подарунки для захисників України. 



 Подарунки до світлого свята Воскресіння Христового волонтери доставлять на передову для воїнів АТО. Учасників акції привітали: представники ГС «ВОУБД та волонтерів АТО в Житомирській області», представники клубу благодійників «Янголи добрих справ», представники благодійного фонду «Ближче до дітей»,  Віктор Доброльожа, приватний нотаріус, Олеся Морозова, голова правління благодійної організації «Українського фонду благодійництва» та Олена Власенко, голова громадської організації «ЖО Союз Українок». Великий інтерес у присутніх викликали роботи вихованців студії «Народне мистецтво»
 ( кер. Олена Алейнікова) ЖИЦНТТУМ, представлені на виставці «Чарівна писанка».
Під час акції діти разом із Оленою Дубініною,  директором художньої школи Житомирської міської ради у фойє бібліотеки створювали велику мальованку заввишки 0,5 метра, яка складалася з восьми секторів.
 Приємним музичним подарунком привітали учасників заходів вихованці зразкового фольклорного гурту «Джерельце» ЗОШ № 6 м. Житомира під керівництвом Ангеліни Нестеревої. 


Немає коментарів :

Дописати коментар