середу, 31 травня 2023 р.

Арт-міст «Польща – Японія – Україна»


Мистецтво – це відображення нашого життя в слові, в живопису, в музиці, в малюнку, або будь-якій іншій творчій діяльності. 

Світ мистецтва не має кордонів, адже творити може кожен.

Талановиті діти і дорослі, які люблять творити, завітали сьогодні до бібліотеки, щоб через творчість показати свій особливий всесвіт.

На арт-міст «Польща – Японія – Україна» завітали художники, поети, співаки, творчі читайлики ліцею №23. А також фахівці бібліотечної справи з різних куточків Житомирщини, слухачі курсів Обласного центру підвищення кваліфікації працівників культури, мистецтва та туризму Житомирської обласної ради. В онлайновому режимі для наших колег цей захід став справжнім майстер-класом їз пізнання культур народів світу та їх єднання.

Перед гостями виступили учасники вокального ансамблю «Квяти», що діє при Польському Домі у Житомирі, під керівництвом Лариси Бойко, лауреатки премії імені Лесі Українки, композиторки, виконавиці пісень у жанрі «співана поезія».

У «квітковий сад» власних картин запросила учасників незвичайного арт-мосту художниця Катерина Дацун разом із Катериною Покрасою і Дариною Речкаловою, талановитими дівчатками гуртка «Юний дизайнер» Житомирського Центру творчості дітей і молоді. 

Євгенія Дончева, директорка Благодійного фонду «Заложники Чорнобиля», розповіла присутнім про  Японію та відомий символ японської культури – квітку сакури. Разом із бібліотекаркою, яка перевтілилася у Попелясту Квітку, однойменну героїню книги Аннік Комб’єр, та юним майстром Артуром  Дацуном читайлики долучились до творчої майстерки зі створення цієї квітки у техніці оригамі і ліплення з повітряного пласталіну.

Кожен присутній на заході отримав подарунок з далекої Японії - листівку та оберіг Міцухікі (Сливовий вузол), символ міцних зв’язків та довголіття, виготовлені учасниками дитячого хору «Ніхонмацу» та жителями міста Мінамісома, префектури Фукусіма.


















































Немає коментарів :

Дописати коментар