пʼятниця, 1 грудня 2023 р.

Житомирському велоспорту – 130 років

 

Мільйони людей світу не уявляють сьогодні свого життя без надійного «сталевого друга» – велосипеда.
Житомир свого часу став четвертим містом в Україні, де почав розвиватися велоспорт після Одеси, Харкова і Києва.
Знаковою подією для нашого міста стало створення спортивного товариства велосипедистів-любителів 30 листопада 1983 року саме у рік проведення першого чемпіонату світу з трекових гонок.
З цієї нагоди на імпровізовану спорт-арену бібліотеки завітали ветерани велоспорту, провідні тренери, спортсмени Житомирщини та інші поважні гості.
Захід розпочався з виконання «Гімну України» і хвилини мовчання на вшанування пам’яті всіх полеглих у загарбницькій війні з підступним ворогом – росією.
З вітальним словом до присутніх з приємною місією для вручення грамот і подяк  звернулися Сергій Козловець – начальник управління національно-патріотичного виховання молоді та спорту Житомирської обласної військової адміністрації і Віктор Малюта – заступник начальника управління сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради.
Про перші кроки товариства та досягнення велосипедистів Житомирщини за 130-річний період його існування розповіли дослідники історії спорту на Житомиршині, автори книги  «Історія розвитку велоспорту на Житомирщині» – Григорій Грибан і Олександр Кухарський та голова федерації велоспорту Житомирської області – Іван Дорошук.
Про роботу відкритої платформи громадянської освіти «Квартал МироТворчості», партнерами якої є і  представники спортивного товариства велосипедистів-любителів,  присутніх інформували – Лариса Мозгова, заступник директора з наукової роботи і Тетяна Данилевич, завідувач відділу соціокультурної діяльності та естетичного виховання дітей бібліотеки.
Бібліотекарі разом із велогонщиком Михайлом Печерським читали патріотичні вірші українських поетес Галини Цепкової і Віри Павленко.
Пісенною мозаїкою привітали присутніх учасники знаного на Поліссі фольклорного ансамблю національного обряду «Родослав».








Немає коментарів :

Дописати коментар