середу, 3 квітня 2024 р.

Літературно-мистецьке рандеву «Ходімо в краї, де багато сонця!»

На літературно-мистецьке рандеву «Ходімо в краї, де багато сонця!», присвячене 80-річчю від дня народження Миколи Миколайовича Зіновчука, українського письменника, журналіста, заслуженого журналіста України, члена Національної спілки письменників України, нашого земляка, завітало багато гостей, партнерів і читачів бібліотеки.

У рамках урочистого заходу відбулась мандрівка у просторі і часі «Сторінками життя і творчості Миколи Зіновчука», яку підготувала бібліограф Антонина Макаревич. 

Гості переглянули відеоролики дієвих арт-читань за збіркою казок Миколи Зіновчука «Хлопчик і тиранозавр», де діти створювали об’ємні ілюстрації «Мандрівка в епоху динозаврів» і виготовили власноруч букет квітів у подарунок письменнику.

Шанувальникам творчості нашого земляка була представлена театралізована відео-вистава «Сердечному світлу бути!» за мотивами казки «Звідки взялося сонце?» у виконанні акторів бібліотечного театру-студії «І-грайлик».

Під час презентації нової книги Миколи Зіновчука «Не наступаймо на кленове листя» ювіляра привітали: Анатолій Душко, начальник Управління культури та туризму Житомирської обласної військової адміністрації, Світлана Штатська (Гресь), письменниця, очільниця Житомирської обласної організації Національної спілки письменників України, членкиня експертної ради з проєктів громадського суспільства, Вадим Півоваров, заступник директора з наукової роботи Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олега Ольжича.

 Світ кожного з нас змінюється, наче пори року. Ми відчуваємо, що вчора були інакшими, ніж сьогодні. 

Мабуть тому, письменник завжди прагне, через слово розповісти своєму читачеві, що відбувається у його душі сьогодні, чим він надихається, про що мріє, через які труднощі потрібно пройти, щоб досягти поставленої мети – народження книги зі сторінками, де думки асоціюються з цінністю кленового листочка – «Не наступаймо на кленове листя».

Саме ці слова однієї з героїнь нової книги письменника і є головною її ідеєю. Вони звучать так: «Йдучи життєвою дорогою, головне не надщербити своє серденько, не наступати на кленове листя». 

У гостросюжетних творах книги  «Не наступаймо на кленове листя» досліджуються глибинні тони людської душі, де внутрішній світ персонажів проливає світло на істину, на певні горизонти часу. 

Окрасою заходу та подарунком для всіх присутніх став виступ Ольги Синицької, Наталії Чуркової, Анатолія Нестеренка, викладачів вищої категорії Житомирського музичного фахового коледжу ім. В. С. Косенка, а також юної піаністки Майї Мазуренко і її бабусі Людмили Бархотової, які потішили неповторним виконанням музичних творів відомих композиторів-класиків. 
























 


Немає коментарів :

Дописати коментар