неділю, 27 жовтня 2013 р.

Ключ до "МІСТО Online" Марії Рудак

  
     Збірку віршів, що побачила світ наприкінці 2012 року у видавництві «Рута» , житомирська поетеса Марія Рудак  назвала «Рай-дерево». Це перша повноцінна книга поетеси , яка  складається  із таких розділів, як: «Корені», «Італійська гілка», «Самотня гілка» та «Осіння гілка», куди ввійшли 75 віршів поетеси. Вони не можуть не торкати душу, бо пише Марія Андріївна  про рідну землю, яка дає крила, про кохання і випробування, що випали на її нелегку жіночу долю.

 На той час пані Марія була бібліотекарем житомирського ліцею №25 імені М.О. Щорса і звичайно мала багато друзів серед них. Тому не дивно , що першим читачем і порадником під час створення її майбутньої книги стала Єльвіра  Радченко ,а художником- оформлювачем Тетяна Данилевич, начальники відділів обслуговування обласної бібліотеки для дітей Житомирської обласної ради. Саме вони допомагали їй організовувати перші творчі зустрічі для різних читацьких аудиторій.
У літературній світлиці   ДПТНЗ «Житомирського вищого професійного училища сервісу і дизайну» відбулась зустріч  присвячена поезії, ясному, прозорому світові який родом з дитинства 23 жовтня 2013 року. Студенти 1 курсу цього закладу мали змогу доторкнутись серцем до магії поетичного слова житомирської поетеси Марії Рудак, та  дізнатись про ауру спільного творення від її друзів бібліотекарів.
Під мелодії Туссена  де Синневіля вихованці гуртка «Літературне краєзнавство», керівник якого Григор’єва А.П., натхненно читали вірші пані Марії.

Немає коментарів :

Дописати коментар