понеділок, 7 травня 2018 р.

ЗРОБИ ДЛЯ ПЛАНЕТИ ХОЧ ЩОСЬ!


Цікавий гість завітав до бібліотеки 
майже наприкінці недільного дня. 
Він подарував примірник книги турецького професора Орхана Курала «Врятуємо нашу планету разом. ЗРОБИ ДЛЯ ПЛАНЕТИ ХОЧ ЩОСЬ!» в українському перекладі. 
До речі, перекладав наш земляк, поет і бард Костянтин Куліков. Про себе ж гість сказав: «Мене звуть Андрій Хохуля, за фахом я електрик, працюю в ПАТ «Укртелеком». А з професором Куралом познайомився, коли подорожував Туреччиною каучсерфінґом і кілька днів мешкав у нього». 
Чим же цікава подарована книга? Починаючи від особистості автора –відміченого в Книзі рекордів Гіннеса, як турок, який відвідав найбільшу кількість країн, та примітки до заголовку – «Для друку цієї книги було зрізано 2 дерева, а натомість було посаджено 22 дерева в місті Стамбул» –  до змісту. Наприклад, ви знаєте, що головною причиною глобального потепління є викиди у атмосферу газів. А знали, що старі холодильники, викинуті у сміття, відіграють у цьому не останню роль? І що, чим тихіший звук телевізора чи планшета – тим менше енергії він споживає, знали? 

Як бібліотекар і журналіст водночас рекомендую прочитати цю книжку кожному. Більше того, занотувати її зміст і регулярно переглядати нотатки. 
«Я вірю, що, діючи як чесні 
громадяни своєї країни, 
                            разом ми врятуємо наш світ»
                                    Орхан КУРАЛ

Немає коментарів :

Дописати коментар