середу, 30 березня 2022 р.

НАЦІЯ, яка ЧИТАЄ – НЕПЕРЕМОЖНА!

 Із гаслом «НАЦІЯ, яка ЧИТАЄ – НЕПЕРЕМОЖНА!» бібліотека долучилася до Національної акції – Всеукраїнського тижня дитячого читання – 2022.


Відкриття тижня «З книгою назавжди» ми розпочали з онлайн читань за книгою Любові Загоровської «На їхніх маленьких плечах…», герої оповідань якої – діти, які вже знають, що таке війна, страждання, самотність. Знають і розуміють серцем, що нині, коли на рідній землі йде війна, нікому не можна стояти осторонь цих подій, бути байдужим.

Говорили про те, що кожна дитина сьогодні може допомогти захисникам Вітчизни, створивши для них своєрідний оберіг – малюнок, листівку з побажанням перемоги тощо.

Навчали юних патріотів виплітати браслети із жовто-блакитних стрічок для захисників та захисниць України.


Знайомили читачів бібліотеки, які змушені були виїхати з рідного міста, з книжковими новинками, отриманими за Програмою поповнення фондів публічних бібліотек у 2022 році.


Це і твір Ольги Купріян «Кісточка оливи», який розповідає про сім’ю давніх греків, які у пошуках кращого життя вирушають у далекі причорноморські землі. І книга «Викрадений перстень» Світлани Богдан про малого Миколку, який сумує за татом-козаком, бо той увесь час на Січі. Та книга «Стріла степу» Марії Артеменко про забавки дівчинки-сарматки, яка жила багато століть тому в степах, що на півдні нинішньої України.

Разом із учнями Кременськогозакладу загальної середньої освіти I-III ступенів Лугинської селищної ради Лугинського району Житомирської області створили в онлайн майстерні з вирізаних паперових долоньок іграшку «Патріотичне зайченятко» та скриньку бажань «Моя найзаповітніша мрія».

 

А також провели історичні інформ-хвилинки біля книжкових виставок «З Україною в серці» та «Мозаїка української душі».




Немає коментарів :

Дописати коментар