вівторок, 23 серпня 2022 р.

Сторінками української історії

 



Українська нація – нація європейська за всіма об’єктивними параметрами: геополітичним положенням, принципами організації господарської діяльності, особливостями історичного розвитку, ідеалами та цінностями політичної сфери, критеріями соціальної справедливості, джерелами та складовими національної та духовної культури.

Сьогодні, як ніколи, кожному українцю важливо знати про ті події та постаті, завдяки яким Україна здобула у світі свій імідж героїчного, унікального та неповторного краю.

Саме тому у День Української Державності розпочала свою роботу історична агенція «Шляхами України», яка активно працює і сьогодні.

Біля книжкової виставки «Колесо історії: від найдавніших днів до сьогодення» та інсталяційної зони «Все буде Україна», присвяченої Дню Незалежності України, юні бібліогіди проводять для читачів історичні хвилинки, Дні історичної книги, патріотичні прожектори тощо.

До команди «Знавців історії» активно долучилась Ірина Вельмакіна, студентка I курсу Львівського національного університету ім. І. Франка, яка влаштувала разом із бібліотекарями подорожі сторінками української історії за книгами, що представлені Українським Інститутом Книги серед переліку найкращих книжок з історії України.

Серед них книги: Ярослава Грицака «Нарис історії України», Ореста Субтельного «Україна: Історія», Андрія Гречило та Богдана Завітія «Наш герб», Ярослава Дашкевича «Постаті. Нариси про діячів історії, політики та культури», Ярослава Грицака та Ізабелли Хруслінської «Розмови про Україну» тощо.

До Дня Незалежності України та до Дня Державного прапора України юні бібліогіди проводили в межах патріотичного айстопера «Небо і сонце наш прапор ясний» експрес-презентації книжкових новинок про Україну.












УІК  #житомир_день_Української_Державності_УІК_2022

Немає коментарів :

Дописати коментар