понеділок, 13 березня 2023 р.

Дорогами великого Кобзаря

  


«Борітеся – поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!» — ці слова Тараса Шевченка сьогодні, як ніколи, надихають українських патріотів на боротьбу за волю Батьківщини.

 Його вірші є духовною опорою українців у час війни, вони допомагають не зламатися, не втратити віру в Перемогу та світле майбутнє України.

До 209-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, українського поета, письменника, художника з 6 по 13 березня бібліотекарі провели ряд заходів, присвячених життєвому та творчому шляху великого Кобзаря, в яких взяли участь читачі бібліотеки, учні ліцеїв міста.

Серед них: поетичний пазл «І знов читаєм Кобзаря», мистецька година «Портрет жінки в живописній творчості Шевченка», літературна година «Іду з дитинства до Тараса», година спілкування біля виставки «Шевченко від А до Я» та мультимедійна вікторина-гра «Що ми знаємо про Кобзаря».

Маловідомі факти із життя та творчості Тараса Григоровича Шевченка допомогли бібліотекарям якнайкраще представити дітям людину, яка жила звичайним життям: раділа, бешкетувала, товаришувала, мандрувала, закохувалася і стала символом, знаком, легендою України.

Яскравим доповненням до кожного заходу був анімаційний фільм «Як Тарас Шевченко став зіркою» та міні-конкурс на краще читання віршів поета.














Немає коментарів :

Дописати коментар