четвер, 4 січня 2024 р.

Інтерактивне заняття «Засвіти кольори» з елементами тренінгу до Всесвітнього дня абетки Брайля

До Всесвітнього дня абетки Брайля бібліотекарі провели для читачів інтерактивне заняття з елементами тренінгу.

Під час  виконання одного із завдань учасників заходу запросили у подорож сторінками книги іспанської авторки Менени Коттін та ілюстраторки Росани Фаріа «Чорна книга кольорів».

Це історія про те, як навчитися «бачити» кольори із заплющеними очима. Книжка зроблена шрифтом Брайля, її доповнюють тематичні ілюстрації, які ледь вловимі для ока читача. Заплющивши очі, діти спробували відчути усі барви світу в новий, незвичний спосіб, як його відчувають люди з вадами зору. Читачі дізнались, що жовтий колір –найм’якший, зелений – кислуватий, чорний – колір над усіма кольорами, м’який, як мамині коси. Завдяки рельєфним ілюстраціям діти побачили чорно-білу веселку, яка несподівано виграє барвистими кольорами.

У мандрах сторінками книги читачів супроводжує хлопчик Томас. Він ділиться своїми відчуттями щодо того, які кольори на дотик, смак і запах. Щемливі рядки книги допомагають побачити звичайні речі не так, як раніш. 

Це унікальне видання містить абетку українського шрифту Брайля, тож кожен охочий може спробувати опанувати ще один спосіб комунікації.















Немає коментарів :

Дописати коментар