четвер, 23 травня 2024 р.

На честь українських вояків – борців за волю України

Сьогодні вся країна відзначає День Героїв. Це щорічне свято в Україні на честь українських вояків – борців за волю України. Цього дня наша держава вшановує пам'ять всіх героїв, які відстоювали її суверенітет і незалежність, і просто зараз ведуть боротьбу проти російської армії за свободу.

На поетично-патріотичну паралель «Я тримаю серце на долоні для усіх, кому потрібен мир!» запросили у цей день бібліотекарі своїх читачів.

Читали вірші, написані з початку повномасштабної війни України за свою незалежність з альманаху «Нескорена Україна». Стали учасниками презентації книги «Пряма мова. Хроніки захисту» Олени Максименко, письменниці, поетеси, журналістки, фотографині, громадської активістки.

Відвідувачі бібліотеки взяли участь у відкритому мікрофоні «Історії з фронту» біля вишиванки для військового з передової за книгою «У тінях війни». За обкладинкою цієї книги особисті історії та роздуми над питаннями, які зринули перед кожним громадянином України із початком відкладеної війни за незалежність. Остаточні відповіді на ці питання може дати тільки майбутнє. Але боротьба за це майбутнє ще триває…

Кожен день в бою за правду є важким випробуванням сили, мужності і віри.

Готі бібліотеки переглянули міні-виставку «Вишиванка для захисника України» майстрині Лесі Таргонської та її вихованців, учнів гуртка «Декор у побуті» Житомирського центру творчості дітей і молоді та виставку «За волю!» художніх робіт випускників відділу «Образотворче мистецтво» музичної школи імені Святослава Ріхтера Житомирської міської ради.

















Немає коментарів :

Дописати коментар