середа, 9 жовтня 2024 р.

Довідкове бюро «Куди і чому відлітають птахи восени?»

 

Українське товариство охорони птахів (ТОП) — національна громадська природоохоронна організація, засноване 1994 року як перша неурядова організація з охорони птахів в 

Україні. ЇЇ мета — попередити зменшення популяції птахів, підтримувати різноманіття їх видів у природі шляхом збереження та охорони ключових екосистем, що є визначальними для птахів і людей. 

Люди пристосовують світ до своїх потреб, але мають подбати і про тих, що живуть у цьому світі поряд з ними. Як жити разом із птахами, аби ніхто нікому не заважав?  Дізнатись про це допомагає популярне видання серії «Дитяча полиця» Катерини Бабкіної «Наші птахи і те, що їм заважає», яка побачила світ за сприяння Українського товариства охорони птахів. З цією та іншими книжками тематичного рюкзачка «Наші птахи» знайомили бібліотекарі своїх читайликів, учнів 3-4 класів ліцею №12 імені С. Ковальчука міста Житомира.

Напередодні Всесвітнього дня мігруючих птахів працівники бібліотеки організували незвичайне довідкове бюро «Куди і чому відлітають птахи восени?».

Особливо зацікавила учнів книга Миколи Францовича Весельського нашого земляка, орнітолога, співавтора видання «Атлас гніздових птахів», яка нещодавно була подарована бібліотеці.









Немає коментарів :

Дописати коментар