неділю, 25 травня 2014 р.

Україна - це тест на мужність

Небесная сотня

автор: Данилевич В.А.
"Небесная сотня"- не много не мало,
Лишь малая часть населенья страны,
Но с нами сегодня героев не стало,
Которым с тобою обязаны мы.

И "сотня" становится с каждым днем больше.
За Родину нашу идут умирать
Парнишки, которым пожить бы подольше,
Детей бы растить и жену целовать.

А здесь, под Славянском и под Краматорском,
Они под разрывами пуль и гранат
Стоят на защите страны полным ростом,
А дома ждут жены, ждут дети, ждет мать...

Но сколько же можно, кому это нужно?
Прошу - объясните и дайте понять.
Зачем? Почему? И как это возможно,
Чтоб русский с украинцем шел воевать?

Пусть  будешь ты - Путин, пускай - Янукович...
Но кто тебе право даёт посылать 
На эту войну, где воюют, народы,
Которых сплотила история-мать?

Опомнитесь люди, оставьте амбиции .
Нам третьей войны  уже не пережить.
ВЫ ПОСТАРАЙТЕСЬ ДОГОВОРИТЬСЯ!
 ЛЮБИТЕ ДРУГ  ДРУГА! ДАВАЙТЕ ДРУЖИТЬ!


Місяць травень обрано для вшанування українців, які присвятили своє життя боротьбі за вільну Україну. За словами Ірини Новиченко, педагога, голови Київського обласного осередку Всеукраїнської асоціації жінок "Славія": "Україна - це тест на мужність. Любити – значить віддавати, ділитися, дарувати. Лише вільні від страху люди здатні проявляти самовідданість, даруючи іншим тепло своїх сердець і не чекаючи за це винагороди. Народитися в Україні, жити в Україні, любити Україну – шанс на змужніння душі". 
Саме про них ми згадуємо у Свято Героїв. Це свято потрібно щоби на вчинках – героїв, які захищали свій край, виховувалися нові покоління захисників Батьківщини».
 Відзначення Свята Героїв – це свідчення твердої волі українського народу йти накресленим Героями шляхом боротьби до найвищої мети – Незалежності, розвитку і слави Української Самостійної Соборної Державної.














У національному вбранні бібліотекарі долучились до урочистої ходи та покладання квітів до пам’ятників Т. Г. Шевченку, меморіального погруддя В. Чорноволу, меморіальної дошки М. Грушевському, стели Небесної сотні, меморіальної дошки О. Ольжичу, пам’ятного знаку на місті поховання М. Сціборського та О. Сеника та стели Небесної сотні (Свято-Михайлівський кафедральний собор) разом із іншими патріотами Житомира.
 Вшануванню памяті героїчних постатей, борців за волю України в бібліотеці були присвячені такі заходи, як: зустріч з уча
сницею Майдану, поетесою, перекладачем, громадською діячкою Ярославою Степанівною Павлюк «Героїв славні імена», зустріч за круглим столом з людиною - легендою, в’язнем фашистських концтаборів Францем Карловичем Бржезицьким «Нащадки мають пам’ятати», Online-екскурсії з бібліогідом «Лицарі козацької слави», «Героям Небесної сотні присвячується…».















Немає коментарів :

Дописати коментар