четвер, 25 серпня 2016 р.

Місце зустрічі - Літня Академія у місті Львові


За змістовну та креативну роботу Локального Центру міста Житомира, який діє в рамках проекту «Інтеграція через діалог. Програма освітньої, психологічної та інтеграційної допомоги дітям, які постраждали від збройного конфлікту на Сході України та анексії Криму» його координатор, Тетяна Данилевич та активна учасниця Анастасія Донцова,  отримали запрошення-подарунок для участі у роботі ексклюзивної Літньої Академії для активних дітей з різних регіонів України, яка проводилась 15-19 серпня 2016 року у місті Львові.

 Учасники Академії пройшли унікальний курс занять з елементами тренінгу: «Факти  та стереотипи. Шлях від стереотипів до упереджень», «Толерантність та права людини в сучасному світі» з модератором Наталією Голосовою, «Розвиток емоційного інтелекту як фактор соціальної інтеграції та миротворення» з модератором Галиною Копиловою та «Стереотипи та їхні регіональні особливості» з модератором Христиною Музичук. Громадські центри нового типу, такі як: Перша Львівська Медіатека, анти-кафе «CoMMuna» , на території яких вони проводилися, сприяли чудовій комунікації, приваблювали сучасним дизайном та можливістю вільного пересування їх залами.

 Зручно влаштовуючись з друзями, то на: м’яких кріслах-м’ячах, підвіконні, за комп’ютерними столиками учасники навчань мали можливість займатись з максимальним комфортом.
 Діти разом із дорослими відкривали для себе чудове місто Львів, овіяне легендами під час історико-краєзнавчих екскурсій «Відкрий для себе Львів» та квесту «Вартові Львова», автобусної екскурсії до фортеці Тустань з екскурсоводом Олексиним Тарасом, чудовим знавцем міста, історика та одного з організаторів заходу. 




Учасники Літньої Академії з гордістю отримували сертифікати «Вартові середмістя» за перемогу у захоплюючій пригоді містом у новому форматі.


Своєрідним відкритим простором для реалізації власних ідей стала участь в арт-проекті «По ту сторону дзеркала» Христини Музичук. 

Будучи винятковим фотохудожником та маючи багаторічний досвід спілкування з підлітками вона пробудила у молоді бажання розказати свою історію життя крізь призму дзеркала у фото-колажі. Платформою для знімального майданчика стало багато арт-об’єктів міста, серед яких Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької та готель «Львів».
Затамувавши подих присутні на презентації ловили своєрідне слово-сповідь кожного учасника серед яких був і керівник проекту «Інтеграція через діалог» Асоціації викладачів історії та суспільних дисциплін «Нова доба» Петро Кендзьор. 
Добре слово в подарунок пані АРТ-майстер у релакс-листівці написала на одному подиху організаторам Літньої Академії, проведення якої було здійснено на найвищому рівні. 

У дружньому колі "чарівників" проекту
 "Інтеграція через діалог"
 цікаво навчатись, робити відкриття", подорожувати...

Немає коментарів :

Дописати коментар