четвер, 28 вересня 2023 р.

Інтерактивно-ігрове антибулінгове заняття «Бути щасливим просто?!»

 

Працівники відділу соціокультурної діяльності та естетичного виховання дітей Обласної бібліотеки для дітей та юнацтва Житомирської обласної ради вперше приєдналися до участі у IV Національному антибулінговому уроці від громадської організації #НеЦькуй.

Бібліотренери Тетяна Данилевич і Наталія Філоненко з пересувною антибулінговою валізою книжок з терапевтичним ефектом «Скажемо булінгу – «НІ!» завітали до учнів других класів ліцею №12 міста Житомира ім. С. Ковальчука.

Під час інтерактивно-ігрового антибулінгового заняття «Бути щасливим просто!» бібліотекарі працювали за книжкою «Хто вкрав у зебри смужки». Це чудова книжка казок з терепевтичним ефектом дитячої української письменниці, журналістки, перекладачки Галини Буділової. Терапевтичні казки, вміщені в книзі допомагають дітям долати життєві труднощі, а батькам, і нам, бібліотекарям, підказують, як діяти у щоденних нелегких ситуаціях. Коментарі та практичні поради сімейного психолога, які подає авторка, є суттєвою підтримкою під час проведення заняття.

Розуміючи те, що дитина отримує унікальний життєвий досвід, асоціюючи себе з одним із героїв казки, бібліотекарі запросили читайликів до участі у театрі-імпровізацій за казкою «Хто вкрав у зебри смужки».

Дітям настільки сподобалось бути акторами театру, що вони виявили бажання прочитати і відтворити ще й образи героїв іншої книжки сучасної української письменниці Наталії Стукман «Маленьке мишенятко на ім’я Донні». Зворушлива історія про мишенятко з довжелезним хвостиком, за що над ним насміхаються оточуючі, викликала безліч позитивних емоцій. Дітям імпонує, коли не такий, як усі, Донні стає справжнім супер-героєм.

Використовуючи таку форму роботи як театр на столі, бібліотекарі запропонували дітлахам створити мишеняток з паперу та атласних стрічок.

Всім було цікаво та весело разом читати книжки, «оживляти» героїв і спілкуватися у дружній компанії, де булінгу кажуть  – ні!».

Заняття завершилося онлайновою грою-вікториною «Булінг -це…», під час якої учасники дійства разом прийшли до висновку, що кожна особистість неповторна, а дружба є найціннішим скарбом і за будь-яких обставин варто залишатися людиною.

#НеЦькуй

#Антибулінговий_урок_2023

 








































Немає коментарів :

Дописати коментар