середу, 24 січня 2024 р.

Джерельність образу і слова

«Крізь видиме відкривати духовне – в цьому чи не найголовніша заповідь творчості, заповідь поета, людини, громадянина. І вона відкриває духовну сутність доріг, якими йдуть люди, радість і надії, що обіцяє день, який тільки-но починається, багатство, красу і силу, які дарує людині земля»,- писав про творчість житомирської поетеси Марії Павленко кандидат педагогічних наук, доцент Антон Лісовський.

Поетично-мистецький вітраж «Джерельність образу і слова» відбувся в бібліотеці для читачів з нагоди 80-річчя від дня народження Марії Григорівни Павленко, письменниці, лавреата літературної премії імені Михайла Клименка, Всеукраїнської премії імені Івана Огієнка.

Гості заходу говорили про неповторний почерк творів поетеси ,про те що кожен рядок її поезій пережитий, вистражданий, тому й по-особливому хвилює серце кожного, хто до неї доторкнеться. Читач, взявши до рук будь яку збірку поезій пані Марії, переживає разом із нею, потрапляє на особливе свято людських почуттів.

Марія Павленко відкриває своєму читачеві духовну сутність рідної поліській землі, вчить любити і цінувати нашу країну, знати її героїчне минуле, боротися за щасливе майбутнє України.

«На серце покладу я колосок» - саме так ми назвали творчу майстерку для юних читайликів, учнів 1-3 класів ліцею №12 міста Житомира ім. С. Ковальчука9, присвячену Марії Павленко, авторці книжечок для малят з привабливими поетичними назвами: «Білоччина комора», «Теплий край», «Смарагдовий скакунець», «Каштанові ліхтарі».

Разом читали загадки, скоромовки, веселі віршики про тварин, які сподобались малечі, адже вони добрі, веселі, легко запам’ятовуються.

Під час зустрічі виготовили підвіску «Поетичний голуб Марії».
















Немає коментарів :

Дописати коментар