четвер, 8 лютого 2024 р.

Вежа із казок Редьярда Кіплінґа

 

У Великобританії з 27 січня по 4 лютого проводився Національний тиждень оповідання. Це свято мистецтва оповідання та сили оповідань, які об’єднують, розважають і надихають. 

Подорожували з «Валізою КнижОК» у цей час до ліцеїв міста, де проводили літературні доріжки, присвячені англійським оповіданням, і бібліотекарі. 

Таким чином ми не лише доєднуємось до культурної дипломатії, а й отримаємо можливість зайвий раз сказати від душі «Дякуємо!» країні-партнеру та союзнику України.

Читайликам настільки сподобалась пересувна валізка з творами Редьярда Кіплінґа, видатного англійського поета і письменника, натураліста і мандрівника, великого казкаря, з серії «Тафі й Тегумая» видавництва «Навчальна книга – Богдан», що наші подорожі з книжками продовжились до Всесвітнього дня читання вголос.

«Ось вам казка, любі мої. Нова і пречудова…». Так починається оповідка Редьярда Кіплінґа «Як метелик ніжкою тупнув», замішана на близькосхідному фольклорі та біблійних приповідках. І хоча йдеться в ній про премудрого царя Соломона і Балкіс – царицю Савську, насправді це справжня казка – дотепна, кумедна і повчальна, як і всі історії цієї серії.

Особливо неповторними роблять ці книжки самобутні ілюстрації київського художника Володимира Штанка. 

Дітлахи спробували себе у ролі письменників, ставши учасниками імпровізованої читацької арт-лабораторії «Розкажу тобі я казку…». 


















  

 



Немає коментарів :

Дописати коментар