вівторок, 22 квітня 2014 р.

Картата Потата запрошує на креативну кухню.

Бібліотека – чарівне місто, де можно зустріти незвичайних друзів, мати з ними можливість пофантазувати та створити щось дивовижне. Своїми ідеями по декору приміщень та святкового столу готові поділитися з вами Картата Потата та Чарівна нотка, в рамках пілотного креатив-проекту «Веселі кухарі»
 Ось, ідеі декору - креативна весняна ваза. Зробити її дуже легко, якщо «включити» фантазію.
 Як варіант, поставте гілочки з молодими листочками, в вазу та на різнокольорових скріпках підвісьте у кишеньках-пташках свої писанки-мозаїки. Щоб створити їх достатньо і п’яти хвилин. Для цього яєчну шкаралупу потрібно роздробити на дрібні шматочки та наклеїти їх цукровим розчином на пофарбоване яєчко. Для створення кишеньки-пташки обов’язково потрібно мати кольоровий картон, ножиці, стиплер чи клей,а інше підкаже власна фантазія.
«Веселими кухарями» може стати будь-який читач бібліотеки, долучившись до майстер-класів Картати Потати з карвінгу та приготуванню страв з авторськими «родзинками».
 
«Центаврики»
рецепт м’ясної страви
від Світлани Зіновчук, дружини автора повісті
«Здрастуй сузір’я , Центавра»
Начинка
500 гр. відвареного серця чи м’яса змеленого
з додаванням піджареної підчеревини (200 гр.) та цибулі (2шт.)
Лізон
5 сирих яєць;
1 стакан муки (неповного).
Спосіб приготування:
З підготовленої начинки (ще теплої) сформувати шарики і викласти на дошечку.
Розігріти олію (1 стакан) на середньому вогні у сковорідці з високими бортами.
Шарики за допомогою ложки обваляти у мисочці з лізоном
та обережно викласти на сковороду.
Коли шарики підрум’яняться з двох боків то «Центаврики» готові.
Обережно викласти їх на таріль з зеленим листям салату.
Страва готова. Приємного апетиту!

Немає коментарів :

Дописати коментар