пʼятницю, 9 травня 2014 р.

Солдатам Перемоги присвячується...


«Слава Україні!», «Героям слава!» - лунали гасла учасників мітингу на площі Перемоги в Житомирі, присвяченому 70-річчю визволення України від німецько-фашистських загарбників. Приємно було зустріти там партнерів бібліотеки з якими ми співпрацюємо уже не перший рік в рамках краєзнавчого креатив-проекту « Діти ХХI століття – дітям війни».





 Це легендарна людина, колишній в’язень фашистських концтаборів Франц Карлович Бржезицький та режисер самодіяльного театру юного актора підліткового клубу «Патріот», «дитина війни»Тетяна Григорівна Єлісеєва.
 Родичі загиблих у тій кровавій війні прийшли з фотографіями своїх рідних - героїв, які боронили нашу Україну в роки Великої Вітчизняної Війни:Селівана Лукьяновича Скічко, Степана Мілентійовича Загривого тощо.
     

         
         

 Онука Ільїча Тимофійовича Лейченко сказала про те, що у неї нажаль немає жодного фото свого героїчного дідуся, але вона вірить у те, що він зараз разом із іншими «небесними солдатами» в образі журавлів пролітає у небі над Житомиром щоб порадіти разом із ними Великому дню. Бо цей день завжди був і буде Днем Перемоги, адже пам'ять про рідних серцю героїв торкає струни памяті і в наш час.
Я тебе , мій дідусь – Костянтин Михайлович Колодяжний, ніколи не бачила, але свято зберігаю декілька твоїх листів-трикутників з малюнками. Кажуть, що моя любов до малювання передалась від тебе. Дякую тобі, мій вічно молодий капітане, чиє серце пробила вража куля, коли ти піднімав в атаку необстріляних солдат біля міста Бердичіва у 1941 році.
З Днем Перемоги, вас, дорогі наші ветерани!Мирного неба нашій землі!


 

Немає коментарів :

Дописати коментар