пʼятницю, 18 грудня 2015 р.

Коли книги надихають на творчість

 Зима – улюблена пора року творчих особистостей. Муза поетів, художників, музикантів, перебуваючи у стані ейфорії від того, що створюють у цей час її улюбленці, гойдається на хвилях радості.
Напередодні новорічних свят ми поринаємо в чарівний світ наших мрій і сподівань. Бо так хочеться насолоджуватися життям та радіти кожній його миті. 



Передсвяткова метушливість вулиць, вогники у вітринах магазинів, новорічні інсталяції у різних закладах рідного міста надихають нас на творчість.
Саме у цей час у нашій бібліотеці відбуваються справжні дива, бо «оживають» книги. АРТ- група бібліотеки, знаходячись у захваті від того, з якою любов’ю до дітей вони створені у видавництві «Час майстрів», перетворюється у справжніх чарівників, щоб диво відбулось.
Діти зустрічаються з героями книг Олега Симоненка, Валентини Костьо, Олени Масло, вірячи у те, що ті, долаючи відстань у просторі та часі , приходять до них у гості. 
Струнами свого натхненого серця ми передаємо ту мудрість, що випромінюють ці диво-книги.
 І бачимо результат своєї роботи. Їх із захватом не тільки читають, як діти, так і дорослі, а й у сімейному колі та бібліотеці влаштовують майстер-класи, які у них описуються.
Правдиві історії і трошки чарів Олени Масло «Новий рік у хрещеної» спонукало «веселих кухарів» бібліотеки на створення диво-малюнків сніжинок за рецептом чарівної суміші  від хрещеної дівчинки Вікторії. Бо ця творча жінка знає, як начаклувати сніг, не злий і колючий, а пухнастий, м’який і дуже смачний. Разом із читачами ми спочатку перетворили звичайнісінький цукор на цукрову пудру за допомогою кавового млинка, а потім змішавши її з яєчними білками збили у «чарівний сніг». Тепер ми знаємо, що все тоді стає чарівним, коли створюється власними руками у дружньому колі.
Приємно отримувати подарунки, але ще більша радість – їх дарувати!Цю найголовнішу таємницю святого Миколая, якого ще називають Чудотворцем добре знають наші читачі.

 За книгою Олега Симоненко «Хочу, хочу подарунків!» у театрі книги «Аркадія» юні актори разом із бібліотекарями відділу обслуговування учнів 5-9 класів підготували для маленьких читачів інтерактивну виставу «Коли у серці засвітилась думка…».
Щоб досягти мети, треба знати, чого саме прагнеш. Щоб бути щасливим, треба знати, що таке щастя! Це незвичайним ключ-мудрості зі слів на палітурці книги Валентини Костьо «Відчуття щастя». 
Відкрийте її сторінки разом зі своїми батьками, пригорнувшись один до одного і щастя на землі стане більше.
 

Читайте книги видавництва «Час майстрів» і станете щасливими людьми та трішки чарівниками, як наші партнери
з ЖОГО "Фідем"!







Немає коментарів :

Дописати коментар