пʼятницю, 13 січня 2017 р.

Пишаємось нашими земляками, винахідниками зі славного роду Артемчуків

Винахідники завжди намагались зробити життя людей кращим. Такі талановиті люди дали змогу підняти техніку на найвищий рівень, прокладаючи шлях від кам’яної сокири  до атомного реактору тощо.
Ми, житомиряни, пишаємось тим, що такі винахідники, як: Артемчук Яків Антонович, Артемчук Василь  Якович усе своє життя присвятили створенню нових пристроїв , проектуванню цікавих моделів  літаків.



Василій Яковлевич Артемчук
Яков Антонович Артемчук



Наш читач, Артем Артемчук намагається бути гідним свого діда та прадіда. Він активно відвідує бібліотеку, бо розуміє, що стати успішним винахідником без знання основ техніки сьогодні неможливо. Книги стають йому добрими порадниками та помічниками. Юний винахідник вважає найкращою своєю роботою макет  трьохповерхової будівлі з картону  неординарного дизайну.      
Артем допитливий хлопець, він цікавиться всім, що справляє на нього враження, тому і відвідує Бізнес Школу Юніор Банка, гурток «Краєзнавча геологія» при обласному центрі  туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді Житомирської обласної ради , недільну приходську школу Свято-Покровського храму, школу життєтворчості «Пізнай і зрозумій себе» відділу обслуговування учнів 5-9 класів Обласної бібліотеки для дітей.
Хлопець мріє стати відомим журналістом та краєзнавцем, як
 Г. П. Мокрицький. Подорожуючи рідним містом разом з Георгієм Павловичем він розробляв міні-маршрути для юних краєзнавців.  Багато цікавих фактів про Житомир дізнався Артем від Г. П. Мокрицького знаходячись з ним в тісному онлайн спілкуванні.  На все життя він запам’ятав свої відчуття, коли вперше піднявся у небо з дідусем на його літальному апараті. Спостерігаючи з висоти пташиного лету за чудовими краєвидами рідного міста, ще більше полюбив його.


Немає коментарів :

Дописати коментар