пʼятницю, 5 серпня 2022 р.

Інформхвилинки за книжками відомих істориків України з серії «Проект «Україна»

 

Українці різних національностей і віросповідань дали світу безліч діячів, імена яких вписані в духовні, інтелектуальні, військові, спортивні, промислові, художні та інші пантеони різних держав. Ці люди тільки за останні три століття створили умови для всебічного розвитку народу.

Біля книжкової виставки «Колесо історії» ми представили своїм читачам книги, що представлені у пропонованому Українським інститутом книги переліку найкращих книжок з історії України, присвячених Дню Української Державності. Серед них книжки відомих істориків України з серії «Проект «Україна»: Валерія Солдатенко та Данила Яневського, які протягом багатьох років досліджували генеалогію української ідеї, суспільно-політичної думки, досвід вітчизняного державотворення, соборництва, дипломатичних та військових аспектів минулого.

Бібліотекарі розповідали своїм читачам про відомих людей України з когорти тих, хто стояв біля витоків відродження нації, розробляв платформу Української революції, керував її втіленням в життя, очолював політично-координаційний центр національної державності. 


Діти дізнались про те, кого називали «комботантами» та про історію збройного спротиву частини українського народу комуністичній диктатурі, історію реального, а не вигаданого Голокосту українців – однієї з найбільших антропологічних катастроф в історії Європи за останню тисячу років.

#житомир_день_Української_Державності_УІК_2022


 

Немає коментарів :

Дописати коментар