пʼятницю, 12 серпня 2022 р.

Мистецькі зустрічі у межах благодійного проєкту «Підвал» продовжуються

 

Мистецькі зустрічі на теренах Кмитівського музею образотворчого мистецтва ім. І. Буханчука продовжуються.

У серпні 2022 року відбувся ІІ етап у межах благодійного проєкту «Підвал», реалізованого за сприяння Європейського Союзу. Там зустрілись художники, музейні працівники, внутрішньо-переміщені сім’ї з дітьми, жителі громади, журналісти, мисткині, бібліотекарі.

Цього разу серед гостей були присутні і читачі бібліотеки: юні кухарі студіо-кухні «Смаколик» та діти літнього табору «Teen Club».

Зняти психологічне напруження дітям допомогла психологиня Алла Бондарчук на імпровізованому Майданчику друзів, де відбулась гра-діалог «Речі сили».

А під час інтегруючого майстер-класу із декоративного мистецтва «Моє квітуче Полісся» юні учасники створили мальовниче панно розписане квітами.

Родзинкою для багатьох гостей став борщ-батл, де на свіжому повітрі за народними шеф-кухарями уважно спостерігали і читайлики, учасники проєкту «Гайда на кухню!», започаткованого у межах ініціативи Першої леді України Олени Зеленської щодо запровадження в Україні нових підходів до організації харчування в закладах освіти.

Діти були здивовані, колі дізналися, що віртуозними кухарями виявилися директори Комунального закладу «Житомирський обласний краєзнавчий музей» Житомирської обласної ради і Кмитівського музею образотворчого мистецтва ім. І. Буханчука та представники арт-простору «Креативний Гальчинець» Гришковецької громади.

Працівники Національного музею космонавтики

 ім. С. П. Корольова здивували гостей сублімованим борщем для космонавтів, який теж можна було посмакувати.

Незабутні враження від почутого та побаченого залишаться у кожного учасника проєкту надовго.













Немає коментарів :

Дописати коментар