четвер, 20 квітня 2023 р.

Патріотичний пазл «Моя земле величава і єдина, моя – Україна!»

 

На патріотичний пазл «Моя земле величава і єдина, моя – Україна!» до бібліотеки завітали партнери, учні ліцеїв №21 і №25, а також діти та їх батьки з Житомирської міської дитячої громадської організації «Все робимо самі».

Під час заходу був створений унікальний пазл, який розпочався із пісні «Україна мати» у виконанні Лариси Бойко, лауреата премії імені Лесі Українки, композитора, виконавиці пісень у жанрі «співана поезія».

Бібліотекарі запросили учасників заходу у мультимедійну пазл-мандрівку просторами українського всесвіту, де розповіли про дивовижних українців, яким є що сказати світу і є чим пишатися.

Складовою патріотичного пазлу стала і концертна програма, представлена учасниками вокального ансамблю «Акорд» студентів Державного університету «Житомирська політехніка» під керівництвом Любові Голуб.

Пазл став єдиним цілим після того, як перед зацікавленою аудиторією виступили Григорій Цимбалюк, український письменник, член Національної спілки письменників України, учасник повномасштабної російсько-української війни та Марія Кучер, авторка багатьох поетичних збірок.

Всі разом здійснили бібліографічну подорож «Людина починається зі слова» сторінками краєзнавчого журналу «Світло спілкування», головним редактором якого є Григорій Цимбалюк.

Особливу зацікавленість у молоді викликали сторінки рубрики «Житомирський мартиролог», де розміщені короткі біографічні довідки і спогади про бійців, котрі вкрили себе невмирущою славою у повномасштабній російсько-українській війні, і до останнього подиху залишилися вірними присязі. Гучними оплесками та словами: «Все буде Україна!» гості зустрічі привітали всіх учасників дійства.

 

















 

 

Немає коментарів :

Дописати коментар