четвер, 27 червня 2024 р.

На хвилі творчості з бібліотекою

 

В останній тиждень перебування дітлахів у літніх таборах ліцеїв міста Житомира бібліотекарі підготували для своїх читайликів насичену програму, яка проводилась в межах та за межами бібліотеки. З понеділка по четвер для дітлахів працювали такі творчі платформи, як: студіо-кухня, мистецька майстерка, читацький диванчик, виставкова вітрина, тренінг-центр, арт-арена читача тощо.

Під час презентації книги поетичних загадок української письменниці Ярослави Підлужної «Вабить барвами город» художниця Олена Андрущенко, яка її проілюструвала, влаштувала цікаву овочеву вікторину. А потім у студіо-кухні «Смаколик» діти навчились створювати корисні вітамінні тарілки.

Малеча взяла участь в інформаційному лото за книгою Оксани Поліщук «Українські науковці та винахідники. Розповіді для дітей», мистецькому калейдоскопі «А ромашки лагідний цвіт жовтим очком дивиться у світ».

У творчій майстерні «Art Start» і «Є ідеЯ!» проводились майстер-класи зі створення об’ємної паперової квітки ромашки, вітражу «Тут мешкають котики-муркотики» за мотивами книги української письменниці Насті Музиченко «Врятовані хвостики».

Діти створювали і ставали учасниками мізансцен за книжками з валізки «На хвилі творчості».

Здійснили подорож сторінками книги іспанської авторки Менени Коттін та ілюстраторки Росани Фаріа «Чорна книга кольорів». Це історія про те, як навчитися «бачити» кольори із заплющеними очима. Унікальне видання містить абетку українського шрифту Брайля, тож кожна дитина спробувала опанувати ще один спосіб комунікації.

В інклюзивній кімнаті бібліотеки читачики знайомились з адаптованими репродукціями Казимира Малевича за текстурою кольорів.

 Для маленьких гостей проводились оглядові екскурсії бібліотекою «У місті Книжкино чекають нас дива».















Немає коментарів :

Дописати коментар