пʼятницю, 13 червня 2014 р.

В краєзнавчі розвідки по рідному місту #wikiday


 В незвичайну подорож «По рідному місту з бібліогідом» мали можливість вирушити наші читачі. Почалась вона з вулиці Пушкінської, де і знаходиться Обласна бібліотека для дітей.
І це було дійсно важливо для юних краєзнавців, тому що будівля бібліотеки – це пам’ятка архітектури, а Публічна бібліотека наприкінці 19 – початку 20 століття  відкрилась тут однією з перших в Україні. Пушкінська є однією з найулюбленіших вулиць житомирян, тут все – жива історія міста. Діти з задоволенням слухали свого бібліогіда, адже пізнавати історію рідного міста у такій спосіб, та ще й з іграми та вікторинами - дуже захоплююче.
Гра "Погода" у Водонапірної башти 

Нещодавно  побудовані навколо бібліотеки каплички святої мучениці Тетяни та святого благовірного князя Олександра Невського ніби освячують цей величний Храм культури. Тому ми  часто чуємо від своїх читачів, що саме в бібліотеці вони відчувають незвичайну ауру творення. Діти з радістю презентують свою творчість, долучаючись до креатив-проекту бібліотеки "Мережевий бібліоМур@шник", "На крилах творчості до сонячних сердець", приймають участь у роботі літературно- музичної вітальні "Свічадо", краєзнавчого театру-книги "Аркадія", літературної кав'ярні "Перехрестя віків"мистецького салону "Позитив", тренинг-центру "Ми - не безліч стандартних "я", а безліч всесвітів різних", в рамках школи життєтворчості "Повір і зрозумій себе", об'єднання юніх поетів-початківців "Літературний передзвін" тощо.
Подорожувати містом юним краєзнавцям допомогали пісні автора-виконавця Світлани Смірнової, присвячені кожному визначному місцю зупинки.
І як тут не згадати нашого відомого краєзнавця Георгія Мокрицького, за матеріалами книг якого і була створена ця чудова пізнавальна подорож рідним містом.
   Книги Георгія-краєзнавця чекають на вас, любі діти, в нашій бібліотеці. Завітайте та прочитайте! 
 

Немає коментарів :

Дописати коментар