четвер, 22 вересня 2016 р.

Вечір-спомин «Від світу природи до самого себе», присвячений Олексію Дмитровичу Макаренко

21 вересня 2016 року в читальному залі відділу обслуговування учнів 5-9 класів бібліотеки відбувся вечір-спомин 
«Від світу природи до самого себе», присвячений Олексію Дмитровичу Макаренко, заслуженому майстру народної творчості, лауреату премії ім. Івана Огієнка. 




 Творчий доробок майстра – це самобутнє явище в історії народного декоративно-прикладного мистецтва України.





Представники АРТ-групи бібліотеки під час мультимедійних презентацій «Самобутні барви Олексія Макаренка» та «Огорнуті пластичним мисленням малюнки» познайомили присутніх з життєвим та творчим шляхом  майстра. 
На заході був також представлений віртуальний музей Макаренка, який розміщений на сайті «Рідне мистецтво». Присутні на вечорі-спомині мали змогу побачити, як майстер передає поетичні асоціації та емоційні враження, які викликають в його душі образи, створені Тарасом Шевченком, Лесею Українкою, Василем Стусом, Ярославою Шевчук, Людмилою Добровольською, Юліушом Словацьким.
Під час заходу були використані матеріали книжкової виставки-експозиції «На крилах творчості до сонячних сердець», які люб’язно були надані Вандою Чайківською, другом сім’ї Макаренка та Іриною Григоренко, завідуючою відділу дітей дошкільного віку  та учнів 1-4 класів бібліотеки. 




Від Ванди Тадеушівни Чайківської бібліотека отримала у подарунок комплект книжок, які будуть цікаві для читачів різних вікових категорій. Представники інтелектуальної еліти міста, які особисто були знайомі з майстром, поділилися своїми спогадами про Олексія Дмитровича з присутніми. 






Немає коментарів :

Дописати коментар