четвер, 26 жовтня 2017 р.

Краєзнавчий театр книги «Аркадія» зустрічає друзів та партнерів бібліотеки

Для керівників бібліотек для дітей Житомирської області, в рамках обласного інноваційного семінару 
«Культурно-просвітницька діяльність бібліотеки для дітей: ідеї, проекти, практика», спільно з обласним центром підвищення кваліфікації працівників культури і мистецтва Житомирської обласної ради у краєзнавчому театрі книги «Аркадія», відбулася літературно-музична презентація нової книги Світлани Соболевської «Легенда про Романа і Чернявку».
 Світлана Соболевська, член Національної спілки письменників України, член Національної спілки журналістів України, лауреатка міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова», літературної премії імені Михайла Клименка під час театрального дійства зачитувала уривки з краєзнавчої легенди, яка містить топоніміку мальовничих куточків Попільнянського району Житомирської області. Презентація книги відбувалась під музичний супровід композитора, лауреата премії імені Лесі Українки  Лариси Бойко та  студентки ЖФ КІБІТ, учениці пані Лариси, юної співачки Даши Філінської та демонструвалися ілюстрації-розмальовки Тетяни Данилевич, художника-ілюстратора книжок, завідуючої відділом обслуговування учнів 5-9 класів бібліотеки. 

Пані Тетяна під час свого виступу на семінарі розповіла про багаторічну співпрацю з письменниками Полісся в рамках креатив-проекту «На крилах творчості до сонячних сердець», найактивнішою серед яких , є Марія Рудак, поетеса, член Міжнародного братства Юрка Гудзя, член Національної спілки журналістів України.

Переможці та учасники обласного туру
Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу
«Творчі канікули» отримали від  Світлани Соболевської книгу «Легенда про Романа і Чернявку» у подарунок.
Учасники семінару були раді знайомству з засновником книжкової гостини «Сонячне слово» в Житомирі, викладачем відділу «аудіовізуальне мистецтво та виробництво» коледжу культури і мистецтв ім. Івана Огієнка Ігорем Шурпаном, який представляв книги сучасних українських видавництв та запросив до співпраці з ними.
Сюрпризом для учасників став і творчий виступ барда, автора та виконавиці власних пісень, керівника житомирського  представництва Торгового Дому Джерелія, спонсора бібліотеки -Світлани Смірнової.

Немає коментарів :

Дописати коментар