пʼятницю, 5 січня 2018 р.

Вправна кухарочка з кулінарною книгою в руці

Багато сучасних письменників, які пишуть для дітей, кулінарія стала хобі і все частіше з під їх пера виходять літературні кулінарні шедеври. У святковій студіо-кухні Картати Потати та Цукерочки «Смачні й корисні рецепти здоров’я» бібліотекарі влаштували січневий бібліосніданок за рецептами родинного кухаря Тара-пати з повісті Лушевської О. та Світанкової Л. «Солька і кухар Тара-Пата». 

Читачі з радістю навчалися готувати і прикрашати справжню смакоту: «Різдвяні пряники», «Кокосові хмаринки», «Мигдалеве печиво» та разом із дорослими ділилися рецептами успіху в приготуванні білкового крему та створенні «фарб» для нього з соку свіжої морквини, буряка, крапельки зеленки. Між юними господинями, яких було поділено на дві команди «Файна ялиночка»» та «Пряничний ведмедик», пройшли кулінарні змагання «Господарочка січня». 



  Кулінари-читачі готували з уявних продуктів та кухонного приладдя незвичайні солодощі, презентували рецепти смаколиків біля книжкової виставки «Літературний фуршет січня». Дегустаторами та одночасно і журі конкурсу були маленькі братики та сестрички юних господинь, отже, за результатами смакування перемогла дружба.


 Під час спілкування, дівчатка багато говорили про те, що зрозуміли для себе - створюючи розмаїті смачненькі страви, ти можеш подарувати іншим радість, задоволення, 
спонукаєш до творчості. 

Немає коментарів :

Дописати коментар