пʼятницю, 2 лютого 2024 р.

Відбулися навчання бібліотекарів області

 


Фахівці Обласної бібліотеки для дітей та юнацта з 29 січня до 3 лютого 2024 року взяли участь у проблемно-цільових навчаннях обласного Центру підвищення кваліфікації працівників культури, мистецтва та туризму Житомирської обласної ради.

У нових реаліях, які постали перед суспільством, бібліотекарі намагаються у новому форматі задовольнити читацькі потреби широкого кола користувачів. Це вдається завдяки впровадженню нових ідей, проєктів, інновацій, наполегливій роботі кожного задля для забезпечення інформаційних потреб користувачів.

Перед учасниками навчань виступила Лариса Мозгова, заступник директора з наукової роботи, з лекцією на тему «Законодавчі новації в роботі бібліотек 2022-2023. Нові навички бібліотекаря – нові можливості для роботи бібліотеки». Були означені стратегічні напрями роботи, які певним чином впливатимуть на організацію діяльності бібліотек.

Тетяна Данилевич, завідувач відділу соціокультурної діяльності та естетичного виховання дітей, під час виступу «Вектори взаємодії «дієвих» на території креативу», говорила про те, як зробити читання дітей цікавим настільки, аби воно могло конкурувати з технологіями на рівних. Про важливість проведення інтерактивних заходів, що сприятимуть формуванню у дітей уміння навчатися упродовж життя, критично мислити, ставити цілі та досягати їх, працювати в команді.

Наталія Мойсієнко, головний методист науково-методичного сектору, розповіла під час виступу «Бібліотека без бар’єрів. Життя без перешкод. Це про нас і для нас» наскільки важливим є створення безбар’єрного середовища в бібліотеці, оскільки воно повинно бути доступним для всіх груп населення, включаючи осіб із різними видами обмежень та потребами.









Немає коментарів :

Дописати коментар