Бібліотека – чарівне місто, де можно зустріти незвичайних
друзів, мати з ними можливість пофантазувати та створити щось дивовижне. Своїми
ідеями по декору приміщень та святкового столу готові поділитися з вами Картата
Потата та Чарівна нотка, в рамках пілотного креатив-проекту «Веселі кухарі».
Ось, ідеі декору - креативна
весняна ваза. Зробити її дуже легко, якщо «включити» фантазію.
Як варіант,
поставте гілочки з молодими листочками, в вазу та на різнокольорових скріпках
підвісьте у кишеньках-пташках свої писанки-мозаїки. Щоб створити їх
достатньо і п’яти хвилин. Для цього яєчну шкаралупу потрібно роздробити на
дрібні шматочки та наклеїти їх цукровим розчином на пофарбоване яєчко. Для
створення кишеньки-пташки обов’язково потрібно мати кольоровий картон, ножиці, стиплер
чи клей,а інше підкаже власна фантазія.
«Веселими кухарями» може стати будь-який читач
бібліотеки, долучившись до майстер-класів Картати Потати з карвінгу та
приготуванню страв з авторськими «родзинками».
«Центаврики»
рецепт м’ясної страви
від Світлани
Зіновчук, дружини автора повісті
«Здрастуй
сузір’я , Центавра»
Начинка
500 гр.
відвареного серця чи м’яса змеленого
з додаванням
піджареної підчеревини (200 гр.) та цибулі (2шт.)
Лізон
5 сирих яєць;
1 стакан
муки (неповного).
Спосіб приготування:
З підготовленої
начинки (ще теплої) сформувати шарики і викласти на дошечку.
Розігріти олію (1
стакан) на середньому вогні у сковорідці з високими бортами.
Шарики за
допомогою ложки обваляти
у мисочці з лізоном
та обережно
викласти на сковороду.
Коли шарики
підрум’яняться з двох боків то «Центаврики» готові.
Обережно
викласти їх на таріль з зеленим листям салату.
Страва
готова. Приємного апетиту!
Немає коментарів :
Дописати коментар