четвер, 18 травня 2023 р.

І на тім рурникові...

 

«Наша ДНК вишита нитками сміливості, волі та кохання. З Днем вишиванки, найгарніший народе планети!»,- саме таке привітання прописано сьогодні у календарі «Мій сміливий 2023», який налаштовує на позитив та дію заради рідної України.

У бібліотеці для наших читачів ми організували літературну арт-зону «Мозаїка української душі». Саме там  відбуваються презентації унікального рушника Євгенія Концевича, на якому впродовж п’ятдесяти років з’являються нові імена видатних українців, серед яких є багато Шевченківських лауреатів, відомих особистостей в мистецьких і громадських колах. Загалом — близько півтисячі прізвищ. Спочатку підписи робились звичайною ручкою на тканині, а вже потім Євген Васильович сам їх вишивав.

Євген Концевич – український письменник, «шістдесятник», член Всеукраїнського товариства політичних в'язнів і репресованих. Почесний громадянин Житомира.

Більше 20-ти років тому залишила свій підпис на такому рушнику і особисто була знайома з видатним житомирянином письменниця Світлана Штатська.

Відвідувачі бібліотеки сьогодні мали змогу поспілкуватись з поетесою Марією Рудак, чий підпис теж є на рушнику.









Немає коментарів :

Дописати коментар