неділю, 27 липня 2014 р.

Трамплін до успіху - ярмарок бібліотечних інновацій «Сучасна бібліотека:міст ваш!»


Сидячи
в великому залі Національного спортивного комплексу «Олімпійський» декорованого паперовими корабликами, створювалось враження присутності на великому пароплаві, що пливе до незвичайного зіркового мосту, прямуючи до якого одержуєш великий багаж знань. Я дуже люблю свою професію і завжди з гордістю розповідаю будь-кому про роботу сучасної бібліотеки. Але вперше саме тут я дякувала Богу за те, що я бібліотекар. Було приємно знаходитись серед великої кількості професіоналів на церемонії відкриття IV ярмарку бібліотечних інновацій «Сучасна бібліотека:міст ваш!» у місті Києві.
Привабливими вогниками виблискував девіз ярмарку «Міст ваш!» вселяючи надію на те, що багато цікавого можна буде побачити і відчути, чим живуть сучасні бібліотеки, і який спектр можливостей надають українцям.

За словами директора програми «Бібліоміст» Матея Новака, особливо актуальними на сьогодні є послуги з е-урядування, які надають модернізовані бібліотеки по всій країні. Було цікаво дізнатись, що протягом останніх трьох років десять мільйонів українців скористалися безкоштовним інтернетом в бібліотеках по всій країні завдяки програмі «Бібліоміст». Працювати з технологіями та інтернетом більше половини з них навчили саме бібліотекарі. Сучасні бібліотеки для кожного з цих людей стали трампліном до успіху, а для країни - мостом для культурного та економічного розвитку.

Цінні подарунки-знання після участі у майстер-класах з IT від випускників програми «Сучасний бібліотекар», тренінгах, презентаціях дистанційних курсів, відвідування «кімнати жахів» бібліотечного піару, перегляду кращих робіт фестивалю бібліотечного відео «Бібліокінофест-3» отримали учасники ярмарку .
На конкурсі постерів був представлений креатив-проект «Мережевий БібліоМур@шник» нашої бібліотеки у трьох вимірах.

Незабутні враження залишились від спілкування з переможцем конкурсу «Супербібліотекар» - Ларисою Лаптєвою, бібліотекарем села Грем’яче Рівненської області. Так тримати! Міст 2014 - твій!


Незабутньою подією для мене була можливість зазирнути за лаштунки найбільшого футбольного стадіону України.






Немає коментарів :

Дописати коментар